هدف از ارتباط با دیگران چیست؟ آیا ما با دیگران ارتباط میگیریم که مرتب رو اعصاب هم راه برویم؟ قطعا نه. برقراری ارتباط با افرادی که توقعات بسیار زیادی از دیگران دارند سخت است.
ویژگیهای آدمهای پرتوقع: همواره حق به جانب هستند. از دیگران سوء استفاده میکنند. یک بار به آنها نه بگویید، متوجه رفتار آنها خواهید شد. همیشه حق به جانب هستند و شما را محکوم میکنند. آدمهای پر توقع شرایط دیگران را درک نمیکنند. به راحتی با شما قهر میکنند. از حربه قهر کردن برای رسبدن به خواسته خود استفاده میکنند. گاهی در صحبت کردن بیادبی را چاشنی حرفهایشانمیکنند.
نحوه برخورد با آدمهای پرتوقع: با آنها قاطع باشید. حد و مرز وحریم شخصی خود را مشخص کنید. بحث کردن با آدمهای پر توقع حاصلی جز تنش روحی و روانی برای شما ندارد. اما از موضع خود کوتاه نیایید. اگر ناچارید فقط گوش دهید وکار خودتان را انجام دهید. در مقابل آنها باادب باشید تا بدانند با بیادبی به شما هیچ کاری را از پیش نمیبرند. هیچ تلاشی برای تغییر آنها نکنید.
نگران ناراحت شدن آنها نباشید. رودربایسی نکنید
بیشترین افرادی که در مقابل افراد پر توقع کوتاه میآیند، طرحواره اطاعت و ایثار دارند و نمیتوانند نه بگویند. بیشتر آدمهای پرتوقع از کودکی محرومیت کشیدهاند و با پرتوقعی میخواهند به خواستههای خود برسند. این الگوی خانوادگی آنها بوده است. برای آدمهای پرتوقع هر کاری کنید باز کم است. آنها باز توقع دیگری از شما خواهند داشت. افراد پرتوقع از دیگران به واسطه خصلتشان دور میشوند و دچار افکار منفی و بدبینی میشوند.
ضرب المثل:
خوبی که از حد بگذرد نادان خیال بد کند
(سو استفاده)
با اون زبون خوشت یا پول زیادت
(کنایه به زبان تند و بیپولی آدمهای پر توقع یا پرتوقعها خودشان برای دیگران کاری نمیکنند)
مهربان باش! اما از آدم های پرتوقع فاصله بگیر
محمود دولت آبادی
مریم سلیمانی