در عاشقی ایدهآل سازی میکنیم. هرچه حُسن را می بینیم. هرچه عیب را نمیبینیم. دوپامین و هورمون جنسی بالا میرود و عاشقی بوجود میآید. اشکالی هم ندارد. لذتشو ببرید. ولی سریع و عجولانه تصمیم نگیرید. چون عدهای بازیگرند و خودشیفته. خوب بازی میکنند. بعضی فیک هستند. حقهبازند. اگر به خودتون زمان بدهید و تست کنید. انتخاب درستتری خواهید داشت. چجوری؟
ما دلمان هم شعور دارد.
” به قول حافظ: بیداری دل مهمتر از بیداری عقلِ”
یه چیزی به ما میگه اونجوری که اون همه خوبی میکنهد به من اطمینان نمیدهد.
نقل قول حافظ:
“گفتم جام جهان بینی (دل) به تو کی داد حکیم
گفت آن روز (وقتی آفرید) که در گنبد مینا میکرد “
(دلم گواهی میده) زیاد شنیدیم. گاهی دلت گواهی میدهد یه چیزیش با یه چیز دیگرش نمیخواند. اون موقع که مرتب از وعدههایش و خوبیهایش میگوید؛ برای خود زمان بخرید. بگذارید زمان به شما ثابت کنید. کافیاست بعد از مدتی چند باری هم با او مخالفت کن. بعد خواهی دید با شما چه رفتاری میکتد. ورقهایش را رو میکند اینها همه تستهایی است که تا حدود زیادی برای تصمیمگیری به ما کمک میکند. البته اگر ما بخواهیم هوشیار باشیم. ما بخواهیم تصمیمی درست بگیرم. اول باید ما بخواهیم آگاه باشیم.
رابطه سالم = صداقت، شفافیت، امنیت
در رابطه سالم سوال میکنی. طرف مقابل هم صادقه جواب میدهد. چه مثبت چه منفی. در رابطه سالم نیازتو به دوست یا همسرت با گفتگو بیان میکنی. مثلن یک میپرسید: شنیدم دو تا نامزد داشتی و بهم خورده. طرف دیگر باید حقیقت را بگوید. وقتی میپیچاند و حرف را عوض میکند یا پشت سر آنها بد میگوید . منطقی و صادق نیست.
صداقت ، شفافیت، امنیت در رابطه باید دوطرف باشد
در رابطه، هردو طرف خودشان قوانینی برای رابطهشان انتخاب میکنند. این قانون برای یکی دیگرکار را نمیکند. برای زندگی دیگران نسخه نپیچید. یکی برایش گرفتن جشن تولد و کادو مهم نیست. ولی همسرش در مسیر تحصیل و رشد همراهی کند برایش خیلی مهم است.
پس دیگران از بیرون نمیتوانتد برای زندگی کسی دیکته کنند. زندگی هرکسی مختص خودش است. از بیرون قضاوت نکنید. یک قانون برای همه زندگیها کار نمیکند.
با خود صادق باشیم. خیلیها از زندگیشان راضی نیستند. در عوض در حای دیگر از طرف مقابل سرویس میگیرند. با ورود بچه ، زندگی وارد فاز جدیدی میشود. همسران همدیگر را فراموش نکردند. مسئولیتشان بیشتر میشود.
یکی میخواهد مهمانی برود یکی خانه بماند حالش خوب است. یکی به بچهها بیشتر اهمیت میدهد، یکی کمتر. در چنین مشکلاتی، گفتگو بهترین راه حل است. بابت مشکلات با یکدیگر حرف بزنید.
مسئله دیگر توقع ذهنخوانی از یکدیگر است. نیازهایتان را بگویید. نگویید خودش میفهمد. وظیفهاش ذهنخوانی نیست. حتی وقتی میگویید و انجام نمیشود؛ باز سوال کنید، چرا؟
تهاجم و تخریب بد است. اما عقربِ زیر حصیر بدتر است
رابطه:
فرستنده
پیام
گیرنده
هر کدام از این سه خراب باشد. ارتباط سالم خراب میشود. رابطهای که اعتماد و شفافیت به دور از ترس باشد و در مراحل اولیه عاشقی نباشد؛ ما میفهمیم اینجا همانجاییست که رختخوابمان را بندازیم و با خیال راحت بخوابیم یا رنج بکشیم و برویم.
یاد بگیریم قصههای کودکانه را هم خشم زدایی کنیم.
مریم سلیمانی
دکتر نهضت فرنودی